Forside Biografi Media Fotos  BookingTove og Malene er begge opvokset med folkemusikken som en del af deres dagligdag. Toves far var spillemand, og det var sammen med ham hun startede med at spille. I den tid Tove har spillet violin, har hun beskæftiget sig meget med de forskellige violinspillestile der findes i den danske folkemusik.
Tove de Fries og Malene D. Beck har mødt hinanden sporadisk gennem mange år, men den daglige kontakt på konservatoriet i Odense, affødte mange lange samtaler og sessions, og gjorde et samarbejde uundgåeligt.

Repertoiret er overvejende godt gennemprøvet traditionel dansk musik:valse, polkaer, mazurkaer, sønderhoninger o.s.v. Dét der gør denne duo lidt anderledes, er nok den tætte sammenhæng mellem spillemåden og de folk og kulturer melodierne er hentet fra. Tove og Malene spiller over det ganske land, og kan ofte træffes i Sønderho hvor de nyder det rige kulturliv

..Malene Daniels Beck er fra København, hvor hun igennem barndommen mødte folkemusikken via hendes mors tilknytning til folkemusikhusene i Danmark. Især Skælskør folkehøjskole og Vestjyllands højskoler afholdt folkemusikkurser, og der mødte Malene som barn en masse sangere og spillemænd, der gjorde stort indtryk.
Som 12-årig begyndte hun at spille på klaver til dans, bl.a. med Thy-spillemanden Viggo Balle Gade.

Malene har fortsat med at spille klaver, og har været på flere inspirationsrejser, - til Cape Breton, Quebec og Irland. Disse steder har alle en blomstrende traditionsmusik , - og klaveret spiller en stor rolle, både nu og op gennem sidste århundrede. Sammen med sit dybe kendskab til den danske musik, har Malene udviklet sin egen spillestil, der er velegnet til dans.

Malene er udlært på det jyske musikkonservatorium med el-bas som hovedinstrument, og har spillet i bl.a. folk-bandet INSTINKT, der har bragt hende vidt omkring i verden. Udover dette, medvirker hun i et utal af konstellationer, - både på bas og klaver.


..Tove de Fries er i opvokset i Klink ved Hejnsvig i det midt-vestjyske. Som datter af spillemand Niels de Fries (1921-1997), har hun lyttet og danset til den traditionelle dansemusik og som teenager greb hun selv violinen og gik i faderens fodspor.

Gennem årene har Tove spillet med og hos nogle af de bedste violinspillere herhjemme, bl.a. Hans Jørgen Christensen, Ove Andersen, Peter Gorm Sørensen, Klaus Pindstrup og ikke mindst Peter Uhrbrand.

Musikken har bragt Tove vidt omkring, både i ind og udland, enten solo eller sammen med ”de Fries & D. Beck” og ”Baltinget”. Det er dog hjemme på Fanø hun har sin base, og derudfra hun spiller til fester, koncerter og underviser på musikskoler, aftenskoler, kurser, stævner, festivaler m.m.